Web Analytics Made Easy - Statcounter

قالیباف بارها در سخنرانی‌هایش گفته بود که متروی تهران باید تا پایان دوران مسئولیتش تمام شود.

به گزارش صدای ایران،روزنامه وقایع اتفاقیه در ادامه نوشت: اگر از بيرون به ماجرا نگاه کنيم، مي‌توانیم بگوییم همين‌طور هم شد. نه‌تنها هفت خط متروي تهران افتتاح شدند بلکه خط ديگري به نام خط هشت هم سر از نقشه‌ها بيرون آورد که تا پيش از آن به‌عنوان ادامه خط يک به سمت فرودگاه امام خميني(ره) معرفي شده بود اما اگر به ماجرا دقيق‌تر نگاه کنيم خانه‌هاي خالي زيادي وجود دارد؛ خانه‌هايي که گمان افتتاح پروژه‌ها قبل از تکميل را به ذهن مي‌رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ممکن است با خودتان بگوييد اينکه چيزي نيست و افتتاح پروژه‌هايي که هنوز جاي کار زيادي دارند يک رسم ديرينه بين مسئولان ايراني است اما اين بار ماجرا تا حدي فرق مي‌کند. پاي حفظ جان مردم در ميان بوده و تعداد زيادي از خانه‌هاي خالي پروژه متروي تهران به امنيت مربوط است. اين را بگذاريد کنار بزرگي عدد بيشتر از سه ميليون نفري که هر روز با مترو اين طرف و آن طرف مي‌روند تا حساب فاجعه‌اي که هر لحظه ممکن است رخ دهد دستتان بيايد؛ فاجعه‌اي که در اين گزارش ابعاد تازه‌اي درباره آن برملا مي‌شود.


خط ناایمن را تعطیل کنید
وقتي خط هفت متروي تهران افتتاح شد سر و صداها درباره ايمني آن بلند شد. منتقدان مي‌گويند اين خط ايمني لازم را براي جابه‌جايي مسافر ندارد اما شهرداري تهران اين ادعا را رد کرده است. رحمت‌الله حافظي در صحن علني مجلس سه نامه مستند را همراه با شماره‌هاي آن به نقل از مديران داخلي مترو خطاب به مديران عامل شرکت توسعه مترو و شرکت بهره‌برداري متروي تهران، به‌طور کامل قرائت کرد که حاوي مطالبي نگران‌کننده بودند. او گفت «بايد کميته حقيقت‌يابي براي بررسي وضعيت امنيت خط هفت مترو تشکيل شود؛ در غير‌اين صورت، مستقيما به دادستان تهران نامه داده و درخواست رسيدگي مي‌کند.»
او با بيان اينکه خط هفت مترو در ٢٠ خرداد افتتاح شد، ادامه داد: «دو روز قبل معاون عمليات ريلي خطاب به مديرعامل شرکت بهره‌برداري نامه مي‌نويسد و مي‌گويد: ورود مسافر به اين خط با مخاطرات و ريسک زيادي روبه‌رو است، به گونه‌اي که منجر به بحران مي‌شود.»
حافظي با بيان اينکه در روز افتتاح مدير مرکز فرمان به مديرعامل بهره‌برداري مترو نامه مي‌زند و مي‌گويد شرايط خط هفت براي عمليات مسافرگيري ايمن نيست و تردد قطار بايد آزمايشي و مانوري باشد، گفت: «مدير مرکز در نامه‌اش نوشته در صورت مشکل، امداد غيرممکن خواهد بود و رونوشت نامه به سازمان بازرسي و حراست شهرداري نيز ارسال شده و در اين بين نامه‌اي دارم که نشان مي‌دهد مهندس کيفيت و ايمني مترو دو روز قبل از افتتاح اعلام مي‌کند با توجه به اينکه تست گرم در ١٧ خرداد انجام شده الزامات مورد نياز براي اجرايي‌شدن جدول زمانبندي وجود ندارد و امکان بهره‌برداري ايمن خط محقق نشده است.»
اعتراض حافظي در جلسه شوراي شهر به جايي نرسيد و حتي به گوشه‌کنايه‌هايي از سوي برخي اعضا رسيد. مهدي چمران در واکنش به اعتراض حاميان قاليباف در شورا گفت: «معمولا نامه‌ها را نمي‌خوانند، حالا اين آقا دوست دارد بخواند، بگذاريد بخواند.» محسن هاشمي از اعضاي شاخص شوراي جديد شهر تهران هم دراين‌باره گفته است: «افتتاح خطي که هواکش نداشته و قطار کافي براي آن وجود ندارد، ايجاد ناامني براي مسافران است و هرکس به‌عنوان شهردار جديد تهران انتخاب شود بايد در اولين روز کاري خود اين خطوط را تعطيل کند.»
موضوع فقط نبود هواکش نيست
حرف‌هايي که اغلب درباره ناايمن‌بودن برخي از خط‌هاي متروي تهران زده مي‌شود يا آن‌قدر کلي هستند که کسي نمي‌تواند از آنها سر در بياورد يا آن‌قدر به مسائل جزئي اشاره مي‌کنند که کسي ارتباط فقدان آنها را با بحران بزرگ نمي‌فهمد؛ بنابراين ما به سراغ چند کارشناس رفته‌ايم که در متروي تهران هم مشغول به کار هستند تا درباره فقدان ايمني در اين مجموعه توضيح بدهند. با توجه به خواسته‌شان نامي از آنها برده نمي‌شود و تنها حرف‌هايشان منعکس مي‌شود؛ حرف‌هايي که نشان مي‌دهند چقدر خطر نزديک است. يکي از آنها به فقدان سامانه ATP در برخي خطوط تهران از جمله خط هفت، هشت اشاره مي‌کند و درباره اهميت اين سامانه مي‌گويد: «ATP يعني همه چيز. در کشورهاي ديگر خطي که ATP نداشته باشد اجازه مسافرگيري پيدا نمي‌کند. در همين کشور خودمان هم از کارانداختن اين سامانه نوعي خرابکاري محسوب مي‌شود و مجازات سنگيني دارد. اين نشان مي‌دهد که چقدر اين سامانه اهميت دارد. وظيفه اين سامانه حفظ ايمني قطارها‌ست. سيستم ATP همان سامانه کنترل خودکار قطارها‌ست. به زبان ساده‌تر اين سامانه که مدت‌هاست در خطوط متروي جهان مورد استفاده قرار گرفته، با کنترل خودکار قطارها، خطاي احتمالي انساني راهبر قطار را پوشش داده و تحت هر شرايطي مانع برخورد قطارها در تونل يا ايستگاه‌هاي مترو مي‌شود. اين سيستم حتي در صورت وقوع خطاي انساني در کنترل قطارها، با نزديک‌شدن دو قطار به يکديگر به صورت خودکار فعال شده و موجب توقف قطارها در خطوط مي‌شود تا از هرگونه خطر برخورد احتمالي جلوگيري شود. همين سيستم است که اجازه نمي‌دهد درهاي قطار در جايي غير‌از ايستگاه يا بدون توقف کامل قطار باز شوند. همچنين اين سامانه اگر ايرادي در مسير قطار ببينيد مانند خرابي ريل يا قرارگرفتن چيزي روي آن خود به خود قطار را متوقف مي‌کند. همچنين سرعت قطار را هم کنترل مي‌کند. اگر مثلا فردی از روی سکو در مسیر قطار بیفتد یا بپرد مامور سکو می‌تواند با زدن دکمه‌ای قطار را متوقف کند. شما بايد خودتان را جاي راهبر قطار بگذاريد تا بفهميد کاري که تا اين حد يکنواخت است و در محيطي کاملا بسته انجام مي‌شود تا چه حد مي‌تواند ريسک خطاي انساني را افزايش بدهد، آن هم در شرايطي که جان نزديک به دو هزار نفر آدم در ميان است.»
او ادامه مي‌دهد: «اگر سامانه atp وجود نداشته باشد يا قطع شود ممکن است قطارها با يکديگر برخورد کنند يا هزاران اتفاق خطرناک ديگر بيفتد. ما وقتي به اين فکر مي‌کنيم که روزانه چندين قطار بدون اين سامانه در خطوطي که هزاران مسافر دارند، تردد مي‌کنند لرزه به بدنمان مي‌افتد. شايد باور نکنيد که خط هفت، هشت و بخش زيادي از خط سه که چندان هم جديد نيست اين سامانه را ندارند و مأموران با بيسيم‌هاي دستي قطارها را هدايت مي‌کنند. اين يعني برگشت به صد سال پيش؛ وقتي که فجايع انسانی باعث استفاده از سامانه‌هاي هوشمند شد. اگر مسئولان مترو ادعا مي‌کنند که اين سامانه برقرار است از کارشناسان خارج از مترو دعوت کنند و نشان بدهند. قطعا نمي‌توانند. آنها نمي‌توانند به مردم بگويند که در مترو چه مي‌گذرد.»
يکي ديگر از کارکنان مترو هم اين حرف‌ها را تأييد مي‌کند و مي‌گويد: «ما حق نداريم اين حرف‌ها را بزنيم چون بچه‌ها را ترسانده‌اند. گفته‌اند اگر حرفي بزنيد تهديد عليه امنيت محسوب مي‌شود اما ما نمي‌توانيم چيزي نگوييم. اگر بعدا اتفاقي بيفتد چه کسي جوابگوي مردم است. شما ديديد که چند وقت پيش در يکي از ايستگاه‌ها وقتي دو قطار با هم يک برخورد جزئي داشتند چه اتفاقي افتاد. در آن اتفاق خطای فردی باعث شده بود سامانه قطع شود و قطعی سامانه یعنی فاجعه. اين را به هر مسئولي در کشورهاي ديگر بگوييد به سرعت دستور به تعطيلي ر‌ا خط مي‌دهد. شما روزهاي نمايشگاه کتاب را به ياد مي‌آوريد. مي‌دانيد چند هزار نفر با مترو به شهرآفتاب مي‌رفتند و ما چه حالي داشتيم. تمام مسئولان مترو در حالت آماده‌باش بودند چون خودشان مي‌دانستند اين خط ايمني ندارد، آن هم خطي که خط کهريزک را قطع مي‌کند و ممکن است خداي نکرده قطارهاي اين دو خط همديگر را قيچي کنند. از تصورش هم بدنم به لرزه مي‌افتد.»
هواساز، نه هواکش
يکي ديگر از مسائلي که در اين گفت‌وگو به آن اشاره مي‌شود فقدان دستگاه‌هاي هوا‌ساز در خطوط جديد است. يکي از معترضان به وضع موجود توضيح مي‌دهد: «هواساز دستگاهي است که هواي درون ايستگاه‌ها را بيرون مي‌کشد و هوای تازه را با گذراندن از آب خنک کرده و به داخل مترو می‌فرستد. اين موضوع نه‌فقط از جهت آلودگي هواي داخل مترو مهم است بلکه اهميت آن وقتي بيشتر مشخص مي‌شود که بدانيم يکي از مسئوليت‌هاي هواسازها به مواقع خطر برمي‌گردد، مثلا وقتي که آتش‌سوزي اتفاق بيفتد اين هواسازها مي‌توانند معکوس عمل کرده و کمک کنند که مردم داخل مترو خفه نشوند. حالا شما فکرش را بکنيد که اين دستگاه‌ها وجود نداشته باشند و يک حادثه کوچک موجب آتش‌سوزي بشود. مگر کسي فکرش را مي‌کرد که پلاسکو آتش بگيرد؟ چرا حتما بايد اتفاقي بيفتد و بعد مسئولان تقصير را گردن همديگر بيندازند، درحالي‌که ما مي‌گوييم همين حالا خطر در کمين مردم داخل قطارهاست. در فاجعه پلاسکو 21 نفر از دنيا رفتند اما در مورد مترو پاي چند هزار نفر در ميان است.»
او ادامه مي‌دهد: «خيلي از مردم نمي‌دانند که مترو چطور تحويل داده مي‌شود. نفر بعدي هم که در مترو مسئوليت بگيرد و بخواهد براي اصلاح اين وضعيت بعضي از خطوط را تعطيل کند قطعا مردم اعتراض مي‌کنند و اين را به حساب بي‌عرضگي او مي‌گذارند، درحالي‌که بخشي از خطوط متروي تهران اصول ابتدايي ايمني را هم ندارند و اين مي‌تواند به يک فاجعه ملي بدل شود.» وقتی این حرف‌ها را می ‌شنویم می‌توانیم حدس بزنیم که چرا محسن هاشمی و رحمت الله حافظی اصرار داشتند خط هفت همان ابتدا تعطیل شود.
خودنمايي از جيب بيت‌المال
يکي ديگر از پروژه‌هايي که مسئولان شهرداري مانور زيادي روي آن دادند شبانه‌روزي‌کردن خط يک بود، يعني همان خطي که به فرودگاه امام خميني(ره) متصل مي‌شود. اين کار که گفته شد براي جا‌به‌جايي مسافران پرواز‌هاي خارجي انجام شده است در نوع خود جالب به نظر مي‌رسد. احمدي بافنده، مديرعامل شرکت بهره‌برداري متروي تهران وقتي اين خبر را اعلام کرد، گفت تعداد بسيار کمي از کشورهاي جهان خط شبانه‌روزي مترو دارند. او که اين موضوع را امتيازي مي‌دانست، نگفت که چرا کشورهايي با سابقه چندين برابر ايران در زمينه مترو‌‌داري خطوط را شبانه‌روزي نمي‌کنند. يکي از کارکنان مترو دراين‌باره مي‌گويد: «در کشورهايي که چندين برابر ايران سابقه مترو دارند و بسيار توريستي‌تر از تهران هم هستند به سمت شبانه‌روزي‌کردن مترو نرفته‌اند چون مي‌دانند اين کار چه هزينه زيادي را به سيستم تحميل مي‌کند و از طرفي فايده چنداني هم ندارد. به جرأت مي‌توان گفت که خط متروي فرودگاه امام خميني(ره) از لحظه افتتاح تا امروز صد مسافر هم جا‌به‌جا نکرده، درحالي‌که ميليون‌ها تومان هزينه رفت‌وآمد هر قطار است. براي همين ما مي‌گوييم اين کار در شرايط فعلي بيشتر يک خودنمايي است و اصلا مقرون‌به‌صرفه نيست.»
او ادامه مي‌دهد: «درحال‌حاضر سامانه جا‌به‌جايي مسافران خارجي در ايستگاه دروازه دولت وجود ندارد. حتي اگر مسافران پروازهاي خارجي از مترو استفاده کنند، مشاهده مي‌کنند که قطارها مستقيما از فرودگاه امام خميني(ره) به ايستگاه دروازه دولت مي‌آيند و سيستمي براي انتقال آنها به نقاط ديگر شهر وجود ندارد. از طرفي سوارکردن مسافران خارجي در خطي که ايمني کافي هم ندارد چطور توجيه مي‌شود.» او به مشکلات مالي شرکت بهره‌برداري مترو اشاره مي‌کند و مي‌گويد: «به گفته خود مسئولان مترو، اين شرکت ورشکسته است. استخدام‌هاي بي‌ضابطه، هزينه‌هاي اضافي و... اين شرکت را به مرز ورشکستگي کشانده ولي مسئولان آن در هفته‌هاي آخر به فکر کارهاي نمايشي هستند.»
اين حرف‌ها که سندهايي هم همراه آنها ارائه شده بخشي از ماجرا‌ست و بايد ديد مسئولاني که بعد از گروه قاليباف وارد شرکت متروي تهران مي‌شوند نسبت به ايمني و صرفه‌جويي در اين نهاد اقدام مي‌کنند يا نه.
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی گزارش خطا 0 وب گردی این روش عالی رو برای از بین بردن سفیدی موهایتان از دست ندهید! پرفروش‌ترین خودروهای نیسان با بهترین تسهیلات و پیشنهادهای ویژه سریال های روز را با آسیاتک رایگان تماشا کنید زندگی در آفریقا، از تصویر واقعی تا تصویر رسانه‌ای گوگل، پلاسکو را به فراموشی سپرد! از تمرین تا کنسرت با بهنام بانی! + ویدئو نظرات بینندگان نام: ایمیل: * نظر: تصاویر ۱/۴ ببینید! فیلم/ سخنان صریح ظریف درباره برجام و پسابرجام فیلم/ آیت الله هاشمی رفسنجانی به روایت مردم ایران فیلم/ گزارشی از حاشیه های جشن منتقدان سینما و سخنان جمشید مشایخی درباره عزت الله انتظامی فیلم/ آیت الله هاشمی: نزدیک به پایان عمرم راه انقلابی که مردم گشودند و بسته شده بود را باز کردیم فیلم/ سید حسن خمینی خطاب به اعضای شورای شهر و شهردار تهران: نباید گرد هیچ اتهام مالی بر دامن شورا و یا مدیریت شهری بنشیند فیلم/ سخنان زیبا و احساسی روحانی: به روح بلند هاشمی می گویم؛ یاد آن 8 سالی که باهم در جبهه های جنگ بودیم بخیر / تو عزت ایران را می خواستی فیلم/ واکنش اژه ای به محدودیت عکاسان مجلس پس از گلابی خوردن قاضی پور آرشیو پربازدیدها روز هفته ماه سال لیست بلندبالای هنرمندان ممنوع‌الفعالیت در تلویزیون قبر چنگیزخان کجاست؟ بیطرف به کابینه راه پیدا می کند؟ / صادقی: برخی از روی عصبانیت، تعدادی از آرای موافق نمایندگان را گرفته و روی آن خط کشیده اند فیلم/ سخنان زیبا و احساسی روحانی: به روح بلند هاشمی می گویم؛ یاد آن 8 سالی که باهم در جبهه های جنگ بودیم بخیر / تو عزت ایران را می خواستی حسن یزدانی سالن مسابقات جهانی کشتی را منفجر کرد تصاویر : بشار اسد و همسرش در حومه طرطوس ولیعهد عربستان، برکناری «الجبیر» را بررسی می‌کند / ایران‌ستیزی، توجیه اخراج «الجبیر» احمدی نژاد می گفت چون قانون مربوط به تسهیلات مترو به مجمع رفته، آن را اجرا نمی کند / به دولت پیشنهاد کردم از قالیباف به عنوان وزیر استفاده کند انتخاب روز وزیر دادگستری: اگر دولت بخواهد آماده پیگیری خواسته کروبی از قوه قضاییه هستم / تا این لحظه دولت چنین چیزی را مطرح نکرده است آخرین اخبار مهمترین عناوین روز کاریکاتور / شاهکار دیگری از لیگ برتر! رئیس شورای شهر تهران: حکم شهردار تا فردا صادر نشود، سرپرست انتخاب می‌کنیم خاطره عماد افروغ از انتخابات سال88 و دعوت از میرحسین برای کاندیداتوری / معتقد بودم اگر خاتمی و احمدی‌نژاد بیایند فضای قطبی می‌شود /چرا مردم را فریب می دهید؟ کره شمالی بازهم آزمایش موشکی انجام داد وزیر ارتباطات: از فیلترشکن استفاده نمی‌کنم/ توییتر برای بررسی شرایط ما پیش‌قدم شده است مایلی کهن: اگر ممنوع التصویر شده باشم؛ خدا را شکر می‌کنم سخنگوی وزارت امور خارجه: آمریکا شکست خود در افغانستان را با متهم کردن پاکستان پنهان می‌کند کاهش ۱۳ درصدی ترافیک راه‌‌ها/ انسداد ۶ محور به دلیل نبود ایمنی معارض سوری: مواضع عربستان در قبال سوریه تغییر کرده است وبگردی تلفن ثابت اعتباری پدیده ای جدید در مخابرات ایران بهترین برنامه‌ها برای گرفتن سلفی لامپی که 116سال است، روشن است! +عکس آرنولد آرزوی یک پسربچه را برآورده کرد +عکس خواننده لس آنجلسی به دنبال مجوز بازیگری در ایران هفت چالش مدیریتی که هر روز با آن مواجه می‌شویم وزیر ارتباطات: حذف اپ‌های ایرانی از اپ استور را پیگیری می‌کنیم! آواز خوانی مختاباد در آخرین جلسه شورای شهر تهران کد بفرستین BMW جایزه بگیرید بررسی سهم بخش‌های اقتصادی در تولید ناخالص داخلی هر شهروندی باید این مطلب را بخواند و بداند با هشت آنتی ویروس مطرح دنیا آشنا شوید

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۱۷۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح‌های یادگار امام و آزاد راه شهید شوشتری زیر ذره بین شورا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، معاون فنی عمرانی شهردار تهران امروز  سه شنبه ۱۱ اردیبهشت درباره طرح‌های امتداد یادگار امام و آزاد راه شهید شوشتری به اعضای شورای شهر تهران گزارش می‌دهد.

به گفته سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران ، امروز در دویست سی و دومین جلسه شورا، خرانه دار شورای اسلامی شهر تهران درباره حساب‌های درآمد و هزینه شهرداری تهران در ماه‌های آذر، دی و بهمن سال ۱۴۰۲، گزارش خواهد داد و در ادامه از سامانه پایش اجرای مصوبات شورای اسلامی شهر تهران رونمایی خواهد شد.

علیرضا نادعلی افزود: نطق پیش از دستور ناصر امانی عضو شورای شهر تهران درباره محله جوادیه در منطقه ۱۶ شهرداری تهران هم قرائت خواهد شد.

به گفته سخنگوی شورا، بررسی یک فوریت لایحه معرفی چهار نفر از کارکنان رسمی شهرداری تهران برای انتصاب به عنوان قائم مقام ذیحساب و یک فوریت طرح اصلاحیه ماده ۱۶ و ۱۸ مصوبه تأمین منابع مالی مورد نیاز طرح‌های توسعه و باسازی تأسیسات آب و فاضلاب شهری و اجرای طرح آبرسانی اضطراری شهر تهران و تأمین بخشی از کسر قیمت تمام شده خدمات آب و فاضلاب در دستور کار جلسه امروز شورای شهر قرار دارد.

علیرضا نادعلی افزود: لایحه اصلاحیه مصوبه بهای خدمات کارشناسی و فنی اماکن تجاری (واگذار شده به صورت سر قفلی) در میدان مرکزی میوه و تره‌بار و همچنین لایحه اصلاحیه مصوبه بهای خدمات کارشناسی و فنی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران هم در نشست شورا بررسی خواهد شد.

دیگر خبرها

  • نقص فنی علت توقف قطار مشهد به تهران اعلام شد
  • بازگشت قطار‌های تندرو به خط ۵ مترو
  • ۵۰ نفر زخمی در تصادف قطار مترو با اتوبوس در لس‌آنجلس (فیلم)
  • فیلم| ۵۰ نفر زخمی در تصادف قطار مترو با اتوبوس در لس‌آنجلس
  • تصادف قطار مترو با اتوبوس در لس‌آنجلس؛ بیش از ۵۰ نفر زخمی شدند
  • شکست رکورد ساخت ایستگاه مترو در کرج ایستگاه شهید سلطانی افتتاح می شود
  • میدان جی مسدود خواهد شد
  • رکورد ساخت ایستگاه مترو در کرج شکسته شد
  • طرح‌های یادگار امام و آزاد راه شهید شوشتری زیر ذره بین شورا
  • توقف اعزام قطار‌های تندروی خط ۵ مترو تهران در عصر امروز