Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز |

محمدباقر قالیباف شهردار سابق تهران درحالی مدعی بسته شدن پرونده مترو پایتخت با ساخت خطوط 6، 7 و 8 بود که 200 کیلومتر از خطوط مصوب طرح توسعه مترو را در برنامه خود حذف کرده و نادیده گرفته بود.

به گزارش ایرنا، مترو تهران در حال حاضر دارای 7 خط فعال(6 خط کامل و یک خط نیمه کامل) و یک خط در حال ساخت است که روزانه حدود 3.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 میلیون سفر از این ناوگان برای حمل و نقل استفاده می کنند.

در این میان خط 3 و 7 مترو هنوز به طور کامل به بهره برداری نرسیده و خط 6 مترو نیز در حال ساخت است.

در سال های اخیر موضوع ساخت و توسعه خطوط مترو تهران همواره یکی از بحث های داغ مدیریت شهری در پایتخت بوده است.

ساخت، توسعه و تکمیل خطوط مترو تهران یکی از اولویت های مدیریت سابق شهری بود ، به نحوی که بخش قابل توجهی از بودجه شهرداری بویژه در سال های اخیر برای این موضوع هزینه شد و البته همین تمرکز شهرداری، مترو را به یکی از حوزه های پرحاشیه و چالشی شهرداری تهران تبدیل کرد.

با شروع احداث خط 6 و 7 مترو تهران صحبت های زیادی از نداشتن طرح مطالعاتی برای این 2 خط مطرح شد بویژه با وقوع چند فروریزش در محل حفر تونل های مترو این احتمال قوت گرفت که شهرداری برای احداث این خطوط، مطالعه دقیق و کارشناسی انجام نداده است.

هرچند شهردار وقت تهران و معاونان وی هرگز این صحبت ها را نپذیرفتند اما تعدادی از اعضای شورای چهارم شهر از جمله محسن سرخو رئیس کمیته حمل و نقل و ترافیک شورا بارها اعلام کردند که شهرداری مکاتبات لازم با دستگاه هایی که تأسیسات زیربنایی داشته را انجام نداده است.

سرخو همچنین خاطرنشان کرد زمانی که از شهرداری درخواست کردیم مکاتبات خود را به شورای شهر ارائه دهد این مکاتبات تنها شامل نامه هایی بود که برای مثال به سازمان آب در پی سوراخ شدن یک لوله، ارسال شده بود.

وی تصریح کرد: ممکن است عدم انجام این مکاتبات به این دلیل افزایش سرعت کار در ساخت خطوط مترو باشد که قال توجیه نیست.

علاوه بر آن، شهردار سابق تهران در کمتر برنامه ای بود که گزارشی از عملکرد فعالیت خود در مترو ارائه ندهد که « زمانی شهرداری تهران را تحویل گرفت 70 کیلومتر مترو در تهران وجود داشت و در زمان وی به نزدیک 300 کیلومتر رسیده و با اتمام آن پرونده مترو تهران بسته خواهد شد».

قالیباف حتی در برنامه افتتاح مترو فرودگاه امام خمینی (ره) که با حاشیه های فراوانی همراه بود مدعی شد پرونده خطوط مترو تهران بسته شده است.

اگرچه براساس گفته های شهردار سابق تهران قرار بود مترو فرودگاه امام راحل (ره) که خط 8 نام گرفت، از 15 فروردین 96 مسافرگیری کند اما به دلیل مشکلات ایمنی اجازه بهره برداری از آن داده نشد تا اینکه اواسط مرداد ماه امسال با حاشیه های زیادی افتتاح شد.

روز پیش از افتتاح مترو فرودگاه امام خمینی (ره)، دادستانی تهران اعلام کرد این ایستگاه ایمنی لازم را نداشته و به همین دلیل از افتتاح آن ممانعت به عمل می آید اما بعد از مذاکراتی تنها اجازه برگزاری مراسم افتتاح به شهرداری تهران داده شد نه بهره برداری.

علیرغم آن خط مترو فرودگاه امام خمینی(ره) کار پذیرش را انجام داد و تا یک ماه به صورت شبانه روزی فعالیت کرد و پس از آن ساعت فعالیت آن به 6 تا 14 محدود شد.

*واکنش اعضای شورای چهارم شهر تهران

مهدی چمران رئیس شورای چهارم شهر تهران که یکی از مدافعان و حامیان جدی مدیریت سابق شهر بود، پس از افتتاح مترو فرودگاه امام خمینی (ره) اظهار کرد: بیخود نام این مترو را خط 8 گذاشته‌اند، شهر تهران تنها 7 خط دارد.

قناعتی عضو دیگر شورای چهارم شهر تهران نیز گفت که اگر آقای قالیباف گفته خطی که به سمت فرودگاه امام(ره) می‌رود، خط 8 است، درست نیست.

* خطوط مصوب مترو شهر تهران 540 کیلومتر است

این مطلب روز گذشته از سوی محسن پورسیدآقایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران نیز در جمع خبرنگاران مطرح شد.

وی گفت: در واقع خطوط 8 و 9 مترو خطوط رینگی اطراف تهران هستند.

پورسیدآقایی با تأکید بر اینکه خطوط مصوب مترو تهران 540 کیلومتر است که تاکنون 280 کیلومتر آن انجام شده، خاطرنشان کرد: در واقع آنچه اکنون با نام خط 8 از آن نام می برند ادامه خط یک مترو است.

وی با اشاره به اینکه نمی خواهم عملکرد مدیریت قبلی را زیر سئوال ببرم اظهار کرد: در دوره مدیریت سابق شهر تهران اقداماتی خوبی برای توسعه مترو انجام شده اما بسیاری از این اقدامات ناقص هستند.

معاون شهردار تهران تصریح کرد: این که یک خط مترو ساخته شود اما به ساخت تعمیرگاه آن توجهی نشود، اصلا درست و منطقی نیست.

وی تأکید کرد: باید یک تعمیرگاه مترو در اکباتان و همچنین تعمیرگاه خط 3 مترو ساخته شود تا بتوانیم از این خطوط به طور کامل استفاده کنیم.

پورسیدآقایی همچنین یادآور شد: نباید با راه اندازی یک خط مترو از قطارهای خط دیگری برای بهره برداری از خط جدید استفاده کنیم.

از سوی دیگر در حالی که قالیباف از پیشرفت 93 درصدی خط 6 مترو تهران صحبت می کرد، معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران می گوید که سیویل خط 6 مترو انجام شده، اما پیشرفت کار در زمینه تامین و نصب تجهیزات این خط زیر 10 درصد است.

بنابراین برخلاف گفته های شهردار پیشین پایتخت پرونده خطوط مترو باز است و برای بسته شدن پرونده مترو پایتخت باید 200 کیلومتر خط ریلی احداث شود، موضوعی که ظاهرا در برنامه های شهردار سابق تهران حذف و نادیده گرفته شده است.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۰۲۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طول خطوط لوله انتقال نفت ایران ۱۰۰۰ کیلومتر افزایش می‌یابد/ انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در ۱۴۰۲

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: از این حجم ۷۱ میلیارد لیتر نفت خام و ۶۶ میلیارد لیتر مربوط به فرآورده‌های نفتی بوده است.

به گزارش خبرنگار شانا،‌ ارسلان رحیمی بعدازظهر امروز (چهارشنبه، ۱۲ اردیبهشت) در نشستی با نمایندگان رسانه‌های خبری، اعلام کرد: در سال ۱۴۰۱، ۱۳۲ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در کشور منتقل شده است که این مقدار با رشد ۳.۷ درصدی در سال ۱۴۰۲ به ۱۳۷ میلیارد لیتر رسید.

وی همچنین از انتقال بیش از ۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون لیتر فرآورده به نیروگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۲ خبر داد و افزود: پارسال به ۱۹ نیروگاه کشور سوخت مایع تحویل شده است که امیدواریم با اتصال نیروگاه‌های جدید ازجمله علی‌آباد، این تعداد افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران تأکید کرد: با تزریق روان‌کننده در خط لوله انتقال نفت و فرآورده‌های نفتی طی سال ۱۴۰۲، حجم انتقال افزایش یافته است که درنتیجه نیاز به استفاده از روان‌کننده با بهره‌برداری از خطوط لوله جدید کاهش خواهد یافت.

افزایش نزدیک به ۱۰۰۰ کیلومتری طول خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده

رحیمی تصریح کرد: با بهره‌برداری از چهار خط لوله جدید انتقال شامل خط انتقال ۴۴۹ کیلومتری بندرعباس - سیرجان - رفسنجان، ۱۲۵ کیلومتری نظامیه به اهواز، ۹۹ کیلومتری یزد - نائین و ۲۲۰ کیلومتری تبریز - خوی - ارومیه در سال ۱۴۰۳ نزدیک به یک هزار کیلومتر به طول خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده کشور افزوده خواهد شد. هم‌اکنون حدود ۱۴ هزار کیلومتر خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده‌های نفتی در کشور وجود دارد که این متراژ با اضافه‌شدن خطوط جدید به ۱۵ هزار کیلومتر خواهد رسید.

صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری با انتقال مواد نفتی با خطوط لوله

وی با مقایسه هزینه انتقال نفت خام و فرآورده با خط لوله نسبت به جابه‌جایی با نفتکش‌های جاده‌پیما گفت: برای انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر مواد نفتی در سال ۱۴۰۲ به ۵.۵ میلیون سفر نفتکش با میانگین طی مسافت هزار و ۲۰۰ کیلومتر رفت و برگشت نیاز داریم.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران ادامه داد: برای این حجم از تردد نفتکش‌های جاده‌پیما درمجموع به ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون لیتر گازوئیل نیاز است که در صورت انتقال با خطوط لوله، با احتساب مصرف حدود ۸۰۰ میلیون لیتر از رقم یادشده به‌منظور انجام عملیات انتقال، بیش از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون لیتر سوخت (معادل بیش از یک میلیارد دلار) صرفه‌جویی می‌شود. جلوگیری‌ از مخاطره‌های زیست‌محیطی و آسیب‌های جانی از دیگر مزایای استفاده از خطوط لوله انتقال به‌جای نفتکش‌هاست.

روند کاهشی حجم سرقت از خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده‌های نفتی

رحیمی درباره سرقت از خطوط لوله در سال ۱۴۰۲ گفت: آسیب‌های وارده ناشی از سرقت در خطوط لوله انتقال به جان افراد و محیط‌زیست بسیار زیاد است که تلاش می‌کنیم این موارد را با استفاده از فناوری و ماشین مهار کنیم.

وی افزود: موارد سرقتی گزارش‌شده در سال ۱۴۰۲ از ۴۷ به ۴۱ رسید که در ۳۵ مورد از این سرقت‌ها برداشت رخ داده است؛ حجم برداشت نفت و فرآورده‌های نفتی از خطوط بسیار جزئی بوده و رو به کاهش است، درعین‌حال تلاش می‌کنیم با استفاده از تجهیزات روزآمد این موارد را به صفر برسانیم.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران همچنین از واگذاری عملیات بهره‌برداری خط لوله گوره - جاسک به شرکت ملی نفت ایران خبر داد و گفت: هدف اولیه این خط لوله صادرات است که در حوزه کاری ما نیست و همکاران ما به‌عنوان پایشگر در این پروژه حضور داشتند؛ همچنین این پروژه یک خط لوله انشعابی برای تأمین خوراک نفت خام پالایشگاه بندرعباس خواهد داشت.

این خبر در حال تکمیل است...

دیگر خبرها

  • افزایش یک‌هزار کیلومتری طول خطوط لوله انتقال نفت در سال جاری
  • زمان بهره برداری از خط ۱۰ مترو تهران اعلام شد
  • زاکانی در جواب انتقاد‌ها از خرید تاکسی‌ها و اتوبوس‌ها از یک شرکت ساختمانی چینی: منتقدین دقت ندارند؛ این شرکت تامین کننده مالی است / تامین کننده خط ۱، ۲ و ۳ مترو هم یک بخش نظامی چین است / وزارت صمت می‌گفت امکان ندارد به شما خودرو بدهند، چون فقط به کشور‌های
  • طول خطوط لوله انتقال نفت ایران ۱۰۰۰ کیلومتر افزایش می‌یابد/ انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در ۱۴۰۲
  • آغاز احداث متروی رباط کریم
  • زمان بهره برداری از خط ۱۰ متروی تهران اعلام شد
  • عملیات حفاری خط ۱۰ متروی تهران
  • تشکری هاشمی: قرارداد ۲ میلیارد یورویی با چین را فقط در سایت‌ها و فضای مجازی دیده‌ام
  • تکمیل طرح‌های آبی مشگین‌شهر نیازمند ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار است
  • آغاز ساخت ایستگاه مترو بازارک رباط کریم